Изравнителна сметка за парно на имот продаден на търг

В този под-форум на вашите въпроси ще отговарят събедни изпълнители, адвокати и консултанти, които са специалисти в търговете и публичните продажби на недвижими имоти.

Изравнителна сметка за парно на имот продаден на търг

Мнениеот rosidon на 20 Фев 2011 10:45

Здравейте, имам следния въпрос:
Предстои ми въвод във владение на имот, купен от публична продажба. От предишни публикации разбирам, че сметките за парно, ток, вода са за сметка на новия собственик от момента на въвода. Питането ми е относно изравнителните сметки за парно, които престигат чак лятото – каква е практикаата и как се процедира с тях. От сайта на топлофикация прочетох, че при откриване на нова партида на новия собственик е необходимо да се представи нотариално заверен споразумителен протокол, в който стария собственик е съгласен тази изравнителна сметка да е за негова смета. Ако няма представен такъв нотариално заверен споразумителен протокол, в самото заявление за откриване на нова партида /то е по образец на топлофикация/ има точка, в която се казва че новия собственик се задължава с тази изравнителна сметка.
Старият собственик няма да се съгласи да подпише такъв портокол, още повече и нотариално заверен.
Как се процедира в случая и какво е удачно да се направи, защото все пак това са сметки на стария собстеник и следва той да си ги плати.
rosidon
 
Мнения: 2
Регистриран на: 18 Фев 2011 11:08

Re: Изравнителна сметка за парно на имот продаден на търг

Мнениеот jores на 20 Фев 2011 11:10

Здравейте,
Вие започвате да дължите суми за изразходвана енергия от датат на въвода във владение.
Добро решение ще бъде ако организирате длъжностно засичане на топломерите и водомерите от момента на влизане във имота. По този начин неоспоримо ще имате данни за реланото дължимо от стария собственик.

Поздрави
jores
 
Мнения: 90
Регистриран на: 18 Мар 2009 22:23

Re: Изравнителна сметка за парно на имот продаден на търг

Мнениеот rosidon на 20 Фев 2011 19:12

Благодаря за бързия отговор. Ще направя опит тогава в деня на самия въвод да извикам и служители на топлинното счетоводство да засекат показанията на топломерите, независимо от това, че показанията ще бъдат написани и в протокола за въвод.

А дали има практика от получените пари от проданта да се задържа някаква сума за такива последващо възникнали задължения. В моя случай първата възбрана на длъжниците е именно за неплатени задължения към топлофикация. Длъжниците обаче са си намалили отопляемата кубатура драстично и сега в зимния сезон плащат изключително малка сума, което предполага,че лятото ще има доста да се доплаща като изравнителна сметка.
rosidon
 
Мнения: 2
Регистриран на: 18 Фев 2011 11:08


Назад към Консултирай се със специалисти

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта

cron

© 2009-2012 Targ.bg Всички права запазени.

Уеб дизайн и изработка
Extensa Web Development

ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Европейски фонд
за регионално развитие
Инвестираме във вашето бъдеще
ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА
„Развитие на конкурентоспособността
на българската икономика” 2007-2013
www.opcompetitiveness.bg
Част от функционалностите на сайта са създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Рзвитие на конкурентноспособността на българската икономика”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от “Търг.бг” ООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този сайт отразява официалното становище на Европейския съюз или Договарящия орган.