ДСИ ми каза, че няма правомощия да ми осигури достъп до имот

В този под-форум на вашите въпроси ще отговарят събедни изпълнители, адвокати и консултанти, които са специалисти в търговете и публичните продажби на недвижими имоти.

ДСИ ми каза, че няма правомощия да ми осигури достъп до имот

Мнениеот lnacheva на 07 Апр 2010 10:00

Имам интерес към един имот, който е на ПП при държавен съдебен изпълнител. Три пъти ходих в дните за оглед но съответно входната врата е заключена и никой не отваря. Обадих се на ДСИ за да помоля да ми осигури достъп, а той ми отговори че нямал такива правомощия. Действително ли е така и ако да как бих могла при тази ситуация да огледам имота?

Благодаря предварително!
lnacheva
 

Re: ДСИ ми каза, че няма правомощия да ми осигури достъп до имот

Мнениеот jores на 07 Апр 2010 12:49

Здравейте, ще Ви посоча текста от ГПК, който според мен касае вашият казус:

"Пазене на недвижим имот

Чл. 486. (1) Имотът се оставя във владение на длъжника до извършване на проданта. Длъжникът трябва да управлява имота като добър стопанин. Той получава имота по описа и е длъжен да го предаде в същото състояние, в което го е приел.

(2) Ако длъжникът не стопанисва добре имота или пречи на огледа от трети лица, съдебният изпълнител предава управлението на друго лице."

В случай, че не ви се подсигурява достъп, комуникирайте писменно със СИ, входирайте молба да ви бъде подсигурен, като опишете подробно ситуацията.
jores
 
Мнения: 90
Регистриран на: 18 Мар 2009 22:23


Назад към Консултирай се със специалисти

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron

© 2009-2012 Targ.bg Всички права запазени.

Уеб дизайн и изработка
Extensa Web Development

ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Европейски фонд
за регионално развитие
Инвестираме във вашето бъдеще
ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА
„Развитие на конкурентоспособността
на българската икономика” 2007-2013
www.opcompetitiveness.bg
Част от функционалностите на сайта са създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Рзвитие на конкурентноспособността на българската икономика”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от “Търг.бг” ООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този сайт отразява официалното становище на Европейския съюз или Договарящия орган.