Да продадеш апартамента на бившия

В този под-форум на вашите въпроси ще отговарят събедни изпълнители, адвокати и консултанти, които са специалисти в търговете и публичните продажби на недвижими имоти.

Да продадеш апартамента на бившия

Мнениеот kakalinka на 16 Фев 2010 17:04

Здравейте,
Спрели сме се на един имот обявен на търг от ЧСИ.
Той ми обясни, че проблемът е следният:
След развод съпругът получава жилището срещу задълженито да плати на жена си половината. После изчезва и не плаща нищо. В момента съпругата живее в този апартамент и за да си вземе неплатените от бившия пари продава апартамента. Бихте ли ме ориентирали на какво следва да обърнем внимание, за да не окажем излъгани след това.
1. как да съм сигурна, че ЧСИ е "редовен"
2. Какво документ следва да ми покажат, за да съм сигурна, че някога няма да се появи някой, който да претендира за собственост и т.н.

Много благодаря предварително!
kakalinka
 

Re: Да продадеш апартамента на бившия

Мнениеот jores на 16 Фев 2010 18:30

Здравейте,
аз лично като начало бих извадил всички актове касаещи собствеността. На база информацията, която фигурира там се прави анализ. За да се стигне до ПП има основание, бих се запознал подробно и с него.
по т. 2 :) , никой не може да ви гарантира, че някой няма да има претенции. Във ващите възможности е да се уверите, че няма основания за претенции.

Успех
jores
 
Мнения: 90
Регистриран на: 18 Мар 2009 22:23


Назад към Консултирай се със специалисти

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron

© 2009-2012 Targ.bg Всички права запазени.

Уеб дизайн и изработка
Extensa Web Development

ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Европейски фонд
за регионално развитие
Инвестираме във вашето бъдеще
ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА
„Развитие на конкурентоспособността
на българската икономика” 2007-2013
www.opcompetitiveness.bg
Част от функционалностите на сайта са създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Рзвитие на конкурентноспособността на българската икономика”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от “Търг.бг” ООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този сайт отразява официалното становище на Европейския съюз или Договарящия орган.