След участие в обявен търг на ЧСИ спечелих обявеното жилище. Преди участието ми в обявения търг се свързах с ЧСИ и получих информация, че обявените на търг жилища са свободни и представляват собственост на инвеститора-длъжник. И това ми даде основание да участвам в обявение търг.Всичко премина нормално на търга и след този момент започнаха големите проблеми. Установи се, че тези жилища не са на инвеститора-длъжник, а на физически лица закупили жилищата със предварителни договори.И след срока за обжалване разбрах , че има подадена жалба от длъжника, но аз бях уверена от ЧСИ, че е нормално и непредставлява никакъв риск за мен, но когато попитах за срока за решение на проблема ми отговориха, че не е по дълъг от 2-3 месеца. Но учудващо беше, че когато измина този срок се установи, че има и издадена обезпечителна заповед от СГС, касаеща същото жилище в полза на физическото лице с предварителния договор , което аз спечелих.Когато се обърнах отново съм ЧСИ ми отговориха, че изпълнението се замръзява за неопределено време. И всъщност аз като изправен купувач закупих нещо, което не е мое, в същото време съм платила цялата сума за жилището + таксите на съдия изпълнителя. Всичко е толкова объркано, че нито имам средствата и нито имам собственост на жилището и то за неопределено време. Самия ЧСИ не се ангажира с никакви срокове.
Моля да ми се даде съвет от специалист или от човек попаднал в подобна ситуация, какво да направя за да изляза от този омагьосан кръг.