срок за образуване на ИД от ЧСИ ?

В този под-форум на вашите въпроси ще отговарят събедни изпълнители, адвокати и консултанти, които са специалисти в търговете и публичните продажби на недвижими имоти.

срок за образуване на ИД от ЧСИ ?

Мнениеот bebo на 29 Окт 2009 17:04

Здравейте,
Имам влязъл в сила изпълнителен лист от РС по запис на заповед от м.юли. Предадох го на 11 август 2009 на ЧСИ и той ми връчи фактура за : 1.Образуване на изпълнително дело с/у длъжника 2.Връчване на призовка, препис от жалба... 3.Цялостно проучване имущестшеното състояние на длъжника.... Естествено платих и чакам вече почти 3ти месец, но няма отговор от ЧСИ. Длъжника все повече закъсва. Обадих се на ЧСИ, той малко се разсърди и каза че работи по набавяне на документи - 3 месеца ? още не е направил никакви запори, доброволно длъжника нямал да плати ? КОЛКО ОЩЕ ДА ЧАКАМ ТОЗИ ЧСИ ? 1 - ГОДИНА ?
bebo
 

Re: срок за образуване на ИД от ЧСИ ?

Мнениеот jores на 29 Окт 2009 20:20

Здравейте, не съм запознат в детайли с тази страна на съдебното производство, но бих се запознал детайлно с действията предприети от ЧСИ по делото. Съветвам ви всяка комуникация, която имате да бъде в писменна форма. Ако прецените, че не е свършено необходимото най - добре се обърнете към компетентно лице, което е наясно със стъпките, като например фирма за събиране на дългове. Доколкото знам прцента който взимат е между 3 и 10 в зависимост от сумата.
jores
 
Мнения: 90
Регистриран на: 18 Мар 2009 22:23


Назад към Консултирай се със специалисти

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron

© 2009-2012 Targ.bg Всички права запазени.

Уеб дизайн и изработка
Extensa Web Development

ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Европейски фонд
за регионално развитие
Инвестираме във вашето бъдеще
ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА
„Развитие на конкурентоспособността
на българската икономика” 2007-2013
www.opcompetitiveness.bg
Част от функционалностите на сайта са създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Рзвитие на конкурентноспособността на българската икономика”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от “Търг.бг” ООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този сайт отразява официалното становище на Европейския съюз или Договарящия орган.