Как да процедирам?

Задоволителни ли са постигнатите цени, как сте се справили след спечелването на търга, кога сте влезнали във владение, имало ли е жалби, колко време е траела цялата процедура, какви разходи сте имали, проблеми с бивши собственици.

Как да процедирам?

Мнениеот Anka на 08 Ное 2010 11:48

Много моля да ме насочите към най-ефективния начин да реша проблема си, а той е:
Ура, успях да спечеля търг за апартамент, който ми харесваше според Определението, според прикачените фотоматериалите, според написаното в офертите на фирми за съседни на него имоти в сградата.
Не ми осигуриха оглед до деня на проданта. Пазач на имота бе длъжника, но той всячески се измъкваше да покаже апартамента. Настоявах, но бях научила за проданта доста късно и не успях. Рискувах и участвах в търга, защото имаше достатъчно материали по делото, включително и снимки.
Но в деня на проданта или ден-два след нея, апартаментът е ограбен.. Няма вътрешни врати, няма радиатори, а дори и остъкляване на балкон е свалено. Последното се вижда на снимките към Определението.
Съдия изпълнителят реагира веднага, принудително отворихме апартамента, аз написах Жалба до него и искам възстановяване на състоянието на апартамента, според оценката, но...за да не загубя задатъка- изплатих цялата сума. Тя вече не е реалната. Не знам как да процедирам по- настоятелно. Кой ще е отговорен и как ще ми се възстанови загубеното- не само материално, но и свързано с строителни грижи.
Навярно не съм първи случай, може би проблемът има много варианти, но вярвам, че повдигането му е важно не само за мен.
Anka
 
Мнения: 6
Регистриран на: 05 Юни 2010 09:41

Re: Как да процедирам?

Мнениеот jores на 08 Ное 2010 12:37

Здравейте,
трябва да се опитате да покриете щетите.
За имота има назначен пазач. В повечето случаи е длъжника.
За да бъдем откровенни, ограбване на врати, радиатори и дограми няма как да остане незабелязано от съседите. В този ред на мисли, е много вероятно да се докаже лесно, кой е извършил погрома и да се търси наказателна и материална отговорност.
Знаете ли дали пазача е уведомил органите на реда за посегателсвтото? Ако не е защо? Изобщо кой реши, че апартамента е орабен? Докато вие не бъдете въведена в имота владелец е страият собственик.

По - късно днес или утре ще се включа с допълнения.

Поздрави,
jores
 
Мнения: 90
Регистриран на: 18 Мар 2009 22:23

Re: Как да процедирам?

Мнениеот jores на 09 Ное 2010 10:54

Здравейте отново,
помислете върху варианта, ако за длъжника и управител на имота остава някаква сума след разпределението към взискателя, да търсите начин тя да послужи за възстановяване на причинените вреди. При всички положения той е отговорен за повереното му имущество, дори и да не успеете преди разпределението това не означава, че нямате възможност да получите сумата в последствие.

Поздрави,
jores
 
Мнения: 90
Регистриран на: 18 Мар 2009 22:23

Re: Как да процедирам?

Мнениеот zezi72 на 19 Мар 2011 17:41

Анка, как приключи историята?
zezi72
 
Мнения: 7
Регистриран на: 22 Авг 2010 10:26


Назад към Резултати от реализирани търгове - сподели своя опит

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron

© 2009-2012 Targ.bg Всички права запазени.

Уеб дизайн и изработка
Extensa Web Development

ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Европейски фонд
за регионално развитие
Инвестираме във вашето бъдеще
ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА
„Развитие на конкурентоспособността
на българската икономика” 2007-2013
www.opcompetitiveness.bg
Част от функционалностите на сайта са създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Рзвитие на конкурентноспособността на българската икономика”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от “Търг.бг” ООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този сайт отразява официалното становище на Европейския съюз или Договарящия орган.