Няколко въпроса за АДВ и ЧСИ

В този под-форум се публикуват постинги, които са извън тематиката на другите под-форуми.

Няколко въпроса за АДВ и ЧСИ

Мнениеот cremecaramel на 18 Мар 2010 01:45

Страхотен сайт! Отдавна си мисля че трябва да има място където всички търгове да са видни и прегледни на едно място. Хем да има по-голяма събираемост за продавача, хем да е по-лесен достъпа за купувачите.

В тази връзка имам няколко въпроса:

1. Какво стана със сайта на АДВ? Вече там няма никакви обяви. Вярно е че от 1 януари АДВ мина към НАП но препратката от сайта на НАП е отново към стария сайт на АДВ и там излиза "Няма намерени продажби!" Та, къде са публикувани продажбите на АДВ в момента?

2. На сайта Targ.bg отразяват ли се всички търгове-продажби на АДВ?

3. Чували сте за комисията Кушлев. До колкото съм разбрал конфискуваните от нея имоти трябва да се продават от АДВ. Само че аз досега не съм видял нито една продажба на имот дошъл от Кушлев в сайта на АДВ. Даже един път се обаждах в АДВ Варна да ги питам дали въобще някога са продавали имот конфискуван от Кушлев и те бяха категорични че такова нещо при тях не е идвало. А иначе миналата година Кушлев се похвали че е конфискувал имоти за 30 милиона лева. Къде се продават тези имоти? Някой виждал ли е подобни търгове?

4. Според вас, ЧСИ-тата публикуват ли си всичките обяви на сайта си както са задължени по закон от лятото 2009? Аз лично съм засичал няколко пъти непубликувани техни продажби.

Мерси за бъдещи подробни коментари.
cremecaramel

Re: Няколко въпроса за АДВ и ЧСИ

Мнениеот jores на 18 Мар 2010 10:05

Здравейте, информацията с която разполагам за АДВ: "В момента няма обявени търгове, регионалните структури се подготвят за такива...."

targ.bg се сетреми да качва максимален обем информация, касаеща темата търгове/имоти.

За последната точка, според мен не са задължени по закон или аз поне не съм виждал такъв текст, където и да било.

Поздрави
jores

Re: Няколко въпроса за АДВ и ЧСИ

Мнениеот cremecaramel на 18 Мар 2010 13:45

Мерси за бързия отговор.

5. За ЧСИ четох лятото че са били длъжни да публукуват търговете си на техния сайт. Ето тук например : http://www.chambersz.com/a/content/view/83125/112/
"...От 1 юли (2009) съдебните изпълнители ще бъдат длъжни да публикуват обявленията на сайта на браншовата камара..."
Но аз лично съм засичал няколко търга за Добрич които не са били публикувани. Не знам и кой трябва да ги контролира, така че си мисля че някои търгове не се публикуват за да не се явят нежелани купувачи...

3. За Кушлев нищо ли не знаете. Знам че са конфискували един съседен на мой селски имот и искам да го купя, само че не знам къде трябва да го публикуват и се притеснявам да не го изтръва.

1. Не съм сигурен че АДВ нямат никакви продажби в момента. Просто не могат да се управят явно с новия сайт на НАП за да ги публикуват коректно там. Сега звънях в АДВ Варна (телефон: 052/664 777) пак да питам имат ли търгове, но дава все заето ?!?!
cremecaramel

Назад към Други